Времето

Вечерта започват валежи от дъжд

В четвъртък времето ще бъде облачно. Вечерта ще започнат валежи от дъжд, които ще продължат и през нощта срещу петък. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Минималните темпeратури на повечето места ще бъдат между 4 и 6 гр., в крайдунавските райони ще са около 2 гр., а в Предбалкана ще бъдат около 8 гр. За В. Търново минималната температура ще бъде около 6 гр. Максималните ще бъдат между 10 и 12 гр. За В. Търново максимална – около 12 гр. Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно. След обяд ще започнат валежи от дъжд, а над 2000 м от сняг. През нощта в по-ниските места дъждът ще преминава в сняг. Очакват се заледявания и снегонавявания по проходите. Ще духа до обяд силен вятър от югозапад, а след обяд ще се преориентира от северозапад и малко ще отслабне. Максималната температура на 1200 м ще остане около 7 гр., а на 2000 м ще е около 4 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 21.0 гр. през 1957 г., най-ниската измерена минимална температура е -16.7 гр. през 1977 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 40 минути и ще залезе в 16 часа и 43 минути.

Фаза на Луната: един ден след новолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *