АктуалноЗдраве след 60

5 причини крайниците ви да изтръпват, докато спите

Според учените изтръпването, може да предшества сериозни заболявания


Лош матрак или възглавница
. Неудобната възглавница или лошия матрак не позволяват на тялото да се отпусне по време на сън. Резултатът от този дискомфорт може да се отрази на различни части на тялото.

Пижами. Дрехите могат да бъдат тесни и притиснати, а човек в съня си не контролира позицията на тялото си. Ако кръвообращението е нарушено поради впиване на дрехите, може да се появи чувство на изтръпване.

Много сте пълен. Това може да предизвика и изтръпване на ръцете. Според лекарите този проблем се наблюдава при много бременни жени. Правилната поза за сън обикновено помагат за решаването на проблема.

Аномалии в шийните прешлени. Ако в прешлените на цервикалния участък има увреждане, причинено от претоварване, охлузване, възпаление, това може да раздразни нервните корени на гръбначния мозък, да увреди кръвообращението в тях и евентуално да предизвика изтръпване на крайниците.

В допълнение, скованост на ръцете в съня, според учените, може да предшества захарен диабет, рак, както и инсулт. Но с тези отклонения, изтръпването на ръцете са тревожи не само в съня. Този проблем продължава и през деня. В този случай трябва незабавно да се консултирате с лекар./ Zdrave.to

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *