Времето

Предимно слънчево и сравнително топло за сезона, валежи са възможни в петък

Във вторник времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб локален вятър. Минималните темпeратури е бъдат около и малко над 0. За В. Търново минималната температура ще бъде около 1 гр. Максималните температури ще са между 10 и 12 гр. За В. Търново обедната температура ще е около 12 гр. Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще остане слънчево. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 6 гр., а на 2000 м ще е около -3 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 20.7 гр. през 1989 г., най-ниската измерена минимална температура е -22.3 гр. през 1997 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 44 минути и ще залезе в 16 часа и 45 минути. Фаза на Луната: шест дни след новолуние.

В сряда сутринта в равнинната част от региона и около водните басейни ще има мъгла, която с напредването на деня постепенно ще се разсейва. На останалите места времето ще бъде слънчево. В крайдунавските райони мъглата ще се задържи почти през целия ден. Ще духа слаб локален вятър. Минималните температури ще бъдат между -2 и 0 гр. Максималните ще са между 9 и 11 гр., в местата с по-трайна мъгла – с 3-4 градуса по-ниски.

В четвъртък облачността ще се увеличи. Ще духа умерен западен вятър. Минималните температури ще бъдат между 0 и 2 гр. Максималните ще са между 6 и 8 гр.

През нощта срещу петък ще се изясни, но в петък облачността отново ще се увеличи до значителна. След обяд има голяма вероятност за валежи, които ще бъдат от дъжд. До обяд ще духа слаб вятър от изток, а след обяд умерен от северозапад-запад. Минималните температури ще останат между 0 и 2 гр. Максималните ще бъдат между 8 и 10 гр.

От събота до края на периода ни очаква предимно слънчево време. Минималните температури ще бъдат между 2 и 4 гр. Максималните температури ще бъдат между 11 и 13 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще духа умерен вятър от югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 5 гр., а на 2000 м ще е около 2 гр. В четвъртък ще преобладава облачно време. Ще духа слаб до умерен вятър в западния дял от югозапад, а в централния от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 2 гр., а на 2000 м максималната температура сутринта ще бъде около -3 гр. В петък времето ще бъде облачно. След обяд се очакват валежи от дъжд, а над 1800 м от сняг. В по-ниската част дъждът ще образува поледици. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 3 гр., а на 2000 м ще е около -5. В събота до обяд над планините ще преобладава облачно време. След обяд облаците ще намаляват и в неделя и понеделник времето ще бъде слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад. По високите и открити чести вятърът временно ще е бурен.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *