АктуалноТворецът в мен

79-годишна оглави класацията на “Билборд” за коледни сингли

Бренда Лий е начело в класацията на “Билборд” за сингли с коледната си класика Rockin’ Around the Christmas Tree, съобщи сайтът на изданието.

Тя се върна на върха на чарта, след като преди седмица беше изместена от Марая Кери и празничния й хит All I Want for Christmas Is You.

В началото на декември песента на Лий за първи път се изкачи на върха на чарта за сингли 65 години след издаването си. Те оглавява класацията три непоследователни седмици от началото на месец декември.

Певицата, която записва Rockin’ Around the Christmas Tree, когато е едва на 13 години, на 11 декември отпразнува своята 79-годишнина.

Песента Rockin’ Around the Christmas Tree, записана през 1958 г., за първи път влиза в чарта през 1960 г., заемайки 14-о място. Тази година, когато навърши 65 години, коледната класика се сдоби с първото си официално видео.

В класацията на “Билборд” за сингли първите осем места заемат коледни песни, което се случва за първи път в историята й, отбелязва изданието.

Марая Кери с All I Want for Christmas Is You заема втората позиция в подреждането на “Билборд”. Трети е Боби Хелмс с Jingle Bell Rock – песен, която дебютира през 1957 г. В Хот 100 на “Билборд” той е следван от дуото “Уам!” с Last Christmas от 1984 г. В челната петица място намира и Бърл Айвс с Holly Jolly Christmas.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *