Времето

Във вторник продължават превалявания от сняг, от сряда – повече слънце, но остава студено

Във вторник ще преобладава облачно време. До обяд на много места все още ще превалява сняг. Ще духа умерен вятър от север-северизток. През деня температурите ще останат почти без промяна и с умерения източен вятър усещането ще бъде за по-студено. Минималните темпeратури ще бъдат между -4 и -6 гр. За В. Търново сутрешната температура ще бъде около -6 гр. За В. Търново дневна температура – около -4. Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен, а по високите и открити части до бурен вятър от север-североизток. Максималната температура ще бъде сутринта и на 1200 м ще бъде около -5 гр., а на 2000 м ще е около -10.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 18.5 гр. през 2010 г., най-ниската измерена минимална температура е -20.0 гр. през 1969 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 48 минути и ще залезе в 17 часа и 01 минути. Фаза на Луната: два дни преди новолуние.

В сряда и четвъртък ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще духа слаб локален вятър. Над страната ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще бъдат между -8 и -6 гр. Максималните температури ще са малко под 0.

В петък ще се заоблачи и ще превалява сняг. Ще духа умерен, на места до силен вятър от северозапад и с напредването на деня ще се преориентира от североизток. Минималните температури ще бъдат между -4 и -6 гр. Максималните ще бъдат около 0 гр.

В събота ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от югозапад-запад, а в Предбалкана от север. Минималните температури ще бъдат между -7 и -9 гр. Максималните ще бъдат между -4 и -2. В неделя времето ще остане слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще се повишат и ще бъдат малко над 0 гр. В понеделник отново ще бъде слънчево и температурите още малко ще се повишат. Минималните ще бъдат между -2 и -4 гр. Максималните температури ще бъдат между 4 и 6.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда и четвъртък над планините ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Вятърът ще бъде слаб от североизток, а в четвъртък в по-ниската част временно от югозапад. Максималните температури в четвъртък слабо ще се повишат. В петък ще се заоблачи и на места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -5 гр., а на 2000 м ще е около -10. В събота времето ще бъде облачно, но валежи не се очакват. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -9 гр., а на 2000 м ще е около -11. В неделя и понеделник над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от югозапад. Температурите ще се повишат и максималните на 1200 м ще бъдат около -3 гр., а на 2000 м ще е около -8.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *