Времето

Студено, но предимно слънчево, валежи са възможни във вторник

В петък ще бъде предимно облачно. Ще духа умерен вятър от северозапад-север. Минималните темпeратури ще бъдат между -4 и -2 гр. За В. Търново минималната ще бъде около -4. Максималните температури ще са около 0 гр. За В. Търново максимална температура около 0 гр. Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава облачно време с временно намаление на облачността. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -5 гр., а на 2000 м ще е около -8.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 17.5 гр. през 1991 г., най-ниската измерена минимална температура е -17.7 гр. през 1985 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 47 минути и ще залезе в 17 часа и 04 минути. Фаза на Луната: един ден след новолуние.

В събота ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между -6 и -8 гр. Максималните ще бъдат около и малко под 0.

В неделя времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър до обяд от юг-югозапад, а след обяд от запад. Максималните температури ще се повишат и ще бъдат малко над 0. В понеделник ще се заоблачи и температурите слабо ще се повишат. Във вторник времето ще бъде облачно. Очакват се превалявания от дъжд. Минималните температури ще се повишат и ще бъдат около и малко над 0. Максималните ще са между 3 и 5 гр. В сряда ще преобладава слънчево време, но в ниските части и около водните басейни ще има условия за намалена видимост до мъгла. Ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще бъдат между -3 и -5 гр. Максималните ще бъдат между 3 и 5 гр. В четвъртък ще се заоблачи. Вятърът ще бъде слаб. Минималните температури ще бъдат около и малко под 0. Максималните ще бъдат между 6 и 8 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в събота ще преобладава облачно време с временно намаление на облачността. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -5 гр., а на 2000 м ще е около -8, в събота – с 2-3 градуса по-ниски. В неделя ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър в западния дял от югозапад, а в централния от запад-северозапад. Температурите ще се повишат и максималните на 1200 м ще бъдат около 0 гр., а на 2000 м ще е около -3 гр. В понеделник над планините ще преобладава облачно време. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад-юг. През нощта срещу вторник на места вятърът ще се усили до бурен. Температурите слабо ще се повишат. Във вторник времето ще бъде облачно с превалявания от сняг. Вятърът ще се преориентира от северозапад и ще понижи температурите. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -4 гр., а на 2000 м ще е около -10 гр. В сряда ще преобладава слънчево време, а в четвъртък ще се заоблачи. Вятърът ще се преориентира от юг и температурите ще се повишат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *