Времето

Предимно облачно, в събота с превалявания от сняг

Във вторник до обяд времето ще бъде облачно. В Предбалкана сутринта все още ще превалява дъжд. След обяд облаците ще намаляват. Ще духа умерен до силен вятър от западната четвърт. Вечерта вятърът ще отслабне. Минималните темпeратури ще бъдат около 0 гр. За В. Търново минималната температура ще бъде около 0. Максималните температури ще са между 3 и 5 гр. За В. Търново максимална около 5. Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава облачно време. Преди обяд все още ще превалява сняг. Ще духа силен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -2 гр., а на 2000 м ще е около -8.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 18.0 гр. през 1970 г., най-ниската измерена минимална температура е -19.9 гр. през 1912 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 45 минути и ще залезе в 17 часа и 09 минути. Фаза на Луната: пет дни след новолуние.

В сряда облачността ще е променлива, временно и значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между -3 и 0 гр. Максималните температури ще са между 6 и 8 гр.

В четвъртък ще преобладава облачно време. През нощта срещу петък ще превали дъжд. Ще духа слаб локален вятър. Минималните температури ще бъдат около и малко под 0, а максималните ще са между 10 и 12 гр.

В петък времето ще бъде облачно. Около и след обяд ще има валежи от дъжд. Ще духа до обяд умерен, а след обяд силен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще бъдат между 3 и 5 гр., а максималните ще са между 12 и 14 гр.

В събота времето ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще се натрупа снежна покривка. Ще духа умерен вятър от запад, а след обяд ще се преориентира от север-североизток. Температурите ще бъдат почти без дневен ход – около 0 гр.

В неделя валежи вече не се очакват, но ще остане облачно. Вятърът ще бъде слаб от югоизток. Температурите ще са ниски – минималните ще бъдат между -6 и -4 гр., а максималните ще са около 0. В понеделник слънцето ще се показва, но ще остане студено. Минималните температури ще бъдат между -4 и -2 гр., а максималните ще са малко над 0.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда ще преобладава облачно време с временно намаление на облачността. Ще духа силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 2 гр., а на 2000 м ще е около -3. В четвъртък и петък времето ще бъде предимно облачно. Ще има превалявания от дъжд, а над 2000 м – от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 7 гр., а на 2000 м ще е около 2 гр. В събота над планините времето ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -3 гр., а на 2000 м ще е около -11. В неделя и понеделник валежи вече не се очакват. Облачността ще се разкъсва и намалява, но температурите ще останат ниски.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *