Времето

Във вторник остава слънчево, от четвъртък започват валежи

Във вторник до обяд в равнинната част от региона и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд постепенно мъглата ще се разчисти, а облачността ще намалява, най-късно в крайдунавските райони. В останалата част от региона времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от западната четвърт. Минималните темпeратури ще бъдат между -8 и -6 гр. За В. Търново минималната температура ще бъде около -7 гр. Максималните температури ще са около и малко над 0. За В. Търново максималната температура ще бъде около 2 гр. Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще остане слънчево. През деня ще духа умерен вятър от югозапад, а вечерта ще се усили и ще се преориентира от северозапад. По високите части през целия ден ще е от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -2 гр., а на 2000 м ще е около -4 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 21.8 гр. през 2014 г., най-ниската измерена минимална температура е -10.0 гр. през 1977 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 41 минути и ще залезе в 17 часа и 17 минути. Фаза на Луната: два дни преди пълнолуние.

В сряда облаците временно ще намаляват и температурите ще се повишат. Минималните ще бъдат между -4 и -2 гр. Максималните ще се повишат и ще бъдат между 5 и 7 гр.

В четвъртък облачността ще е променлива и има вероятност за кратко да превали дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Минималните темпeратури ще бъдат между 1 и 3 гр. Максималните ще са между 7 и 9 гр.

В петък преди обяд облачността ще се разкъсва и намалява, а вятърът ще остане до силен от северозапад. След обяд отново ще се заоблачи и за кратко ще превали. Температурите ще останат почти без промяна. В събота ще преобладава облачно време. Ще има и превалявания предимно от дъжд. На места дъждът ще се примесва със сняг. Температурите слабо ще се понижат. В неделя ще преобладава облачно време. Вятърът ще отслабне, а температурите ще останат почти без промяна.

В понеделник ще бъде предимно облачно. Очакват се валежи от смесен тип. Ще духа слаб вятър от северозапад. Минималните темпeратури ще бъдат около 0. Максималните ще бъдат между 3 и 5 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда ще преобладава облачно време с временно разкъсване и намаление на облачността. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 1 гр., а на 2000 м ще е около -7. От четвъртък до събота над планините преобладава облачно време с валежи от сняг. Ще духа силен до бурен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -1 гр., а на 2000 м ще е около -9. В неделя облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще отслабне. Температурите ще останат без съществена промяна. В понеделник отново ще се заоблачи и се очакват валежи от сняг.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *