60 Плюс БорбаБГЖивотът в снимки и разкази

И в Лясковец не пропуснаха да отбележат Бабинден

И тази година година традицията за празнуване на Бабинден в пенсионерски клуб „Мазневска чешмичка” в Лясковец бе спазена присъстващите членове на клуба.

Гости на тържеството бяха кмета на Община Лясковец Васил Христов и акушерката Мария Лясова.

Празникът започна с ритуала къпане на бебето, като главни действащи лица бяха акушерката Лясова и Мария Борисова. След това председателя на управителския съвет Борис Балджиев поздрави гостите и пожела на кмета успешен мандат, а на госпожа Лясова крепко здраве. Той сподели, че за присъстващите на тържеството е голяма чест, че г-н Христов и г- жа Лясова са ги уважили с присъствието си.

Г-н Балджиев се обърна към присъстващите с думите, че това е един значим празник за българския народ. Празник на новия живот – продължител на рода и нацията. След това бе даде на думата на кмета г-н Христов, който поздрави присъстващите на празника и изрази удоволствие, че е поканен да присъства на тържеството по случай Бабинден.

Направени бяха и много снимки с присъстващите на тържеството за спомен.

След това започна веселата част. Трапезата беше богата и вкусна. Като всяка от бабите се беше постарала да приготви нещо вкусно. Ръководството благодари на Иванка Табакова, Мария Борисова, Зоя Милушева за приготвената вкусна трапеза. Певиците от певческа група „Росна китка” поздравиха с песни присъстващите.

По информация на Ина ЛЯСОВА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *