Времето

В петък превалявания от дъжд, от понеделник започва чувствително затопляне

В петък времето ще бъде облачно с превалявания предимно от дъжд, а по по-високите места от сняг. Ще духа умерен вятър от северозапад. Температурите ще бъдат почти без дневен ход. Минималните ще бъдат между 2 и 4 гр. За В. Търново минималната температура ще бъде около 2 гр. Максималните температури ще бъдат между 5 и 7 гр. За В. Търново максимална – около 5 гр. Атмосферното налягане ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно с валежи предимно от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 0 гр., а на 2000 м ще е около -6.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 21.2 гр. през 2016 г., най-ниската измерена минимална температура е -19.6 гр. през 1991 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 32 минути и ще залезе в 17 часа и 30 минути. Фаза на Луната: осем дни след пълнолуние.

В събота облачността ще е променлива, намаляваща и до слънчево. Ще духа умерен западен вятър. Минималните температури ще бъдат между -2 и 1 гр. Максималните ще бъдат между 8 и 10 гр.

В неделя ще преобладава облачно време с временно разкъсване и намаление на обачността. Ще духа умерен до силен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 4 и 6 гр. Максималните температури ще са между 11 и 13 гр.

В понеделник облачността ще е променлива, намаляваща до слънчево. Ще духа умерен до силен западен вятър. Максималните температури ще се повишат и ще достигнат 14 – 16 гр.

Във вторник и сряда ще преобладава слънчево време. Вятърът ще отслабне и ще бъде слаб до умерен от запад. Максималните температури още малко ще се повишат и ще бъдат между 17 и 19 гр. В четвъртък ще се заоблачи, но температурите ще останат високи.

Над западните и централни части на Стара планина в събота ще преобладава облачно време. Ще духа умерен до силен вятър в западния дял от запад-югозапад, а в централния от север-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 2 гр., а на 2000 м ще е около -5. В неделя и понеделник ще преобладава облачно време с временно разкъсване и намаление на облачността. Ще духа силен, по високите и открити части до бурен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 6 гр., а на 2000 м ще е около -1. От вторник до края на периода ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 11 гр., а на 2000 м ще е около 4 гр.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *