Времето

Пролетни температури и много слънце

Във вторник ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Минималните темпeратури ще бъдат между 8 и 10 гр., на места и до 12. За В. Търново минималната температура ще бъде около 9 гр. Максималните температури ще са пролетни – между 18 и 20 гр., на места ще бъдат и над 20. За В. Търново максималната температура ще бъде около 20 гр. Атмосферното налягане ще е почти без промяна.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от запад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 12 гр., а на 2000 м ще е около 4 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 20.2 гр. през 1970 г., най-ниската измерена минимална температура е -24.0 гр. през 1956 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 28 минути и ще залезе в 17 часа и 35 минути. Фаза на Луната: четири дни преди новолуние.

В сряда ще преобладава слънчево време. Ще има разкъсана висока облачност, която няма да спира слънцето. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Минималните температури ще бъдат между 8 и 10 гр., на местата с южен вятър през нощта до 12 гр. Максималните температури ще са между 18 и 20 гр.

В четвъртък, петък и събота времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от югозапад-юг. Минималните температури ще бъдат между 6 и 8гр. Максималните температури ще са между 17 и 20 гр.

В неделя и понеделник ще се заоблачи. Ще има разкъсана, предимно средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Температурите ще останат високи.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда ще има разкъсана висока облачност. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 11 гр., а на 2000 м ще е около 4 гр. От четвъртък до събота ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от югозапад-юг. Температурите ще останат почти без промяна. В неделя и понеделник ще се заоблачи, но валежи не се очакват. Вятърът ще се усили и ще бъде умерен до силен от юг. Температурите ще се понижат с 2-3 градуса.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *