Uncategorized

Остава топло за сезона, валежи и застудяване започват от понеделник

Вечерта и през нощта ще бъде ясно. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Минималните темпeратури ще бъдат между 4 и 6 гр. За В. Търново минималната температура ще бъде около 4 гр.

В петък времето ще бъде предимно слънчево. Преди обяд все още ще има разкъсана висока облачност, но тя няма да спира слънцето. До обяд ще бъде почти тихо, а след обяд ще духа слаб вятър от запад-северозапад, в Предбалкана от южната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 18 и 21 гр. За В. Търново максималната ще бъде около 20 гр. Атмосферното налягане ще остане почти без промяна.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад-юг. Максималната температура на 1200 м ще остане около 11 гр., а на 2000 м ще е около 4 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 20.8 гр. през 2007 г., най-ниската измерена минимална температура е -20.5 гр. през 2005 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 24 минути и ще залезе в 17 часа и 39 минути. Фаза на Луната: един ден преди новолуние.

В събота облачността ще е променлива, а след обяд и значителна. Ще духа слаб, в Предбалкана до умерен вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 6 и 8 гр., в ниските места с 2-3 градуса по-ниски. Максималните температури ще останат между 18 и 20 гр.

В неделя облачността ще е значителна, предимно средна и висока. Ще духа умерен до силен вятър от юг. Температурите ще останат високи. Минималните ще бъдат между 8 и 10 гр. Максималните ще бъдат между 16 и 18 гр.

В понеделник и вторник времето ще бъде облачно. Ще има валежи от дъжд. В понеделник ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток, а във вторник ще отслабва и ще се преориентира от запад-северозапад. Темпуратурите в понеделник все още ще са високи, а във вторник ще се понижават. Минималните ще са високи, а максималните ще бъдат между 11 и 13 гр.

В сряда времето ще остане облачно, но валежи не се очакват. В четвъртък отново се очаква да завали. Вятърът ще бъде слаб до умерен. В сряда минималните температури ще бъдат между 5 и 7 гр. Максималните ще са между 8 и 10 гр. В четвъртък температурите още ще се понижат.

Над западните и централни части на Стара планина в събота ще се заоблачи. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад-юг. Максималната температура на 1200 м ще остане около 11 гр., а на 2000 м ще е около 4 гр. В неделя ще се заоблачи, но валежи не се очакват. Вятърът ще се усили и ще бъде до бурен от юг. Температурите ще се понижат с 2-3 градуса. От понедлник до края на периода над планините времето ще бъде облачно, мрачно и с валежи от дъжд, а от сряда над 1500 м ще вали сняг. Ще духа до умерен вятър от северозапад. Температурите ще се понижават и в четвъртък максималната на 1200 м ще бъде около 3 гр., а на 2000 м – около -2.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *