60 Плюс БорбаБГТворецът в мен

В Габрово организират 11-ти Национален фестивал на старата градска песен „С песен на сърцето“

В Габрово организират 11-ти Национален фестивал на старата градска песен „С песен на сърцето“. Това съобщиха за БТА организаторите.

Събитието се организира от Народно читалище „Будителите 2017“-Габрово и Регионален исторически музей-Габрово и е с конкурсен характер. Фестивалът ще се проведе на 22 юни пред Дечковата къща в центъра на Габрово.

Според организаторите събитието цели да популяризира и съхрани традициите на старата градска песен от първата половина на 20-и век, да подпомогне етнографи, музиковеди и литературоведи в изследователската им дейност, свързана с този недотам проучен дял на градския фолклор, да даде нов живот на специфичното музикално-песенно наследство, приобщавайки младите хора към красотата, лиричността и непреходността на жанра и да създаде възможност за изява на талантливи изпълнители от цялата страна и да подпомогне творческите им контакти.

Националният музикален фестивал „С песен на сърцето“ е учреден през 2009 г. като ежегоден музикален празник за самодейни вокални групи и изпълнители на стари градски песни.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *