Творецът в мен

Поетът Димитър Васин отбелязва 80-ата си годишнина с книгата „Разжарено“

Поетът Димитър Васин отбелязва 80-ата си годишнина с представянето на книгата си с избрана лирика „Разжарено“. Събитието е на 15 февруари в Народно читалище „Развитие-1870“ в Севлиево, съобщават от Съюза на българските писатели (СБП).

Юбилейното тържество е под мотото „Ще продължа да идвам…”. В рамките на събитието книгата „Разжарено” ще представят председателят на СБП Боян Ангелов, поетесата и литературен критик Анжела Димчева и поетът Петър Андасаров. Рецитал по стихове от книгата ще изпълни актьорът Божидар Пенков.

За „Разжарено“ може да се говори по различен начин, защото конструкцията на юбилейната стихосбирка включва 10 раздела, озаглавени „Огнище“, съобщават от Съюза на българските писатели.

По думите им, Димитър Васин е поет мислител, който разсъждава на глас и мрази унифициращата култура.

На пръв поглед изглежда, че четем ежедневни регистрации в стихотворна форма. Всъщност читателят е предизвикан да разсъждава върху дълбоки, многослойни понятия, съставляващи отглас от ежедневието, от драмата на обикновения човек, от капаните на морала и социалната несправедливост, допълват от СБП.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *