Времето

Вторник ще е предимно облачно със слаби превалявания, затопляне и повече слънце – в петък и събота

Във вторник времето ще бъде облачно и ще преръмява от ниски облаци

На места сутринта ще има намалена видимост до мъгла. До обяд ще бъде почти тихо, а след обяд ще духа слаб вятър от северозапад. Минималните темпeратури ще бъдат между 1 и 3 гр. За В. Търново минималната температура ще бъде около 2 гр. Максималните температури ще бъдат между 8 и 11 гр. За В. Търново максимална около 8. Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще остане облачно. Върховете ще бъдат в мъгла. Вечерта и през нощта срещу сряда се очакват превалявани от дъжд, а над 1400 м от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 5 гр., а на 2000 м ще остане около -3.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 23.6 гр. през 2010 г., най-ниската измерена минимална температура е -15.6 гр. през 1985 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 09 минути и ще залезе в 17 часа и 54 минути. Фаза на Луната: четири дни преди пълнолуние.

В сряда ще преобладава облачно време и на места ще има слаби превалявания от дъжд. Вечерта облаците ще намалеят и през нощта срещу четвъртък ще се изясни. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 2 и 4 гр. Максималните ще бъдат между 8 и 11 гр.

В четвъртък през деня ще преобладава слънчево време, но вечерта отново ще се заоблачи. Вятърът ще бъде слаб с южна компонента. Минималните температури отново ще бъдат между 2 и 4 гр. Максималните температури ще бъдат между 12 и 14 гр.

В петък и събота ще преобладава слънчево време. Вечерта в събота ще се заоблачи. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Минималните температури ще бъдат между 4 и 6 гр. Максималните ще са между 16 и 18 гр.

В неделя и понеделник времето ще бъде облачно. Очакват се валежи от дъжд. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад. Минималните температури ще останат почти без промяна, а максималните ще се понижат и ще бъдат между 13 и 15 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в.сряда ще преобладава облачно време с превалявания предимно от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 5 гр., а на 2000 м ще е около -1. В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 9 гр., а на 2000 м ще е около 3 гр. В събота ще преобладава облачно време. Ще духа силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 10 гр., а на 2000 м ще е около 5 гр. В неделя и понеделник над планините времето ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от южната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 8 гр., а на 2000 м ще е около 1.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *