Времето

Облачно с чести превалявания от дъжд, слънце и затопляне – в края на седмицата

Във вторник времето ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Валежите на много места временно ще са интензивни. Ще духа умерен вятър с променлива посока. Минималните температури ще бъдат между 10 и 12 гр. За В. Търново минималната температура ще бъде около 12 гр. Максималните температури ще са между 13 и 15 гр. За В. Търново максималната ще бъде около 14. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно с валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Над 2000 м ще вали сняг. Ще духа умерен вятър от югозапад, а вечерта ще се преориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 7 гр., а на 2000 м ще е около 0.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 25.0 гр. през 2018 г., най-ниската измерена минимална температура е -9.7 гр. през 1987 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 35 минути и ще залезе в 18 часа и 19 минути. Фаза на Луната: два дни след новолуние.

В сряда, четвъртък и петък времето ще бъде предимно облачно. Ще има и краткотрайни валежи от дъжд. Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад-север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 4 и 6 гр. Максималните ще са между 9 и 11 гр. В събота облачността ще се разкъсва и намалява. Ще бъде почти тихо. Сутринта в равнинната част и около водните басейни ще има мъгла, която с напредването на деня ще се разсейва. Максималните температури слабо ще се повишат и ще бъдат между 12 и 14 гр. В неделя и понеделник облачността ще е променлива, но ще има и доста слънчеви часове. Температурите още ще се повишат.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда, четвъртък и петък над планините времето ще бъде облачно с валежи от дъжд, а над 1500 м от сняг. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 5 гр., а на 2000 м ще е около -2. От петък до края на периода облачността ще е променлива. Ще има и слънчеви часове. Вятърът ще е слаб до умерен със северна компонента. Температурите ще се повишат с 2-3 градуса.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *