АктуалноЗдраве след 60

Трите основни компонента на дълголетието са…

Водещият учен и изследовател в Националния университет на Сингапур Андреа Майер идентифицира три основни компонента на дълголетието. Съветът й е цитиран от Business Insider.

Майер смята физическата активност и спорта за основния фактор, който може да увеличи продължителността на живота. Тя призова за редовни упражнения с тежести, правене на гимнастика у дома или на чист въздух.

„Всички тези упражнения предизвикват много различни химични реакции в тялото, които помагат на клетките да функционират, да се обновяват и подобряват метаболизма“, обясни експертът.

Освен това, казва тя, упражненията укрепват костите, което ви помага да останете активни до напреднала възраст.

Изследователят посочи храненето като втория ключов аспект на дълголетието. Тя подчерта, че основата на диетата на столетниците е боб, различни зърнени храни, плодове, зеленчуци, билки и семена. Майер добави, че е важно не само да се храните балансирано, но и да не преяждате.

Накрая специалистът съветва да подобрите графика си за сън. Тя отбеляза, че е необходимо да спим седем до девет часа на нощ. Според нея последните изследвания показват, че навикът да заспиваме и да се събуждаме по едно и също време носи на тялото дори повече ползи от осем часа сън./Zdrave.to

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *