Времето

От вторник постепенно повишение на температурите, най-топло и слънчево ще е в почивните дни

Във вторник до обяд ще бъде слънчево, а в късния следобед ще се заоблачи. През нощта срещу сряда се очакват слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър до обяд от югозапад, а след обяд от югоизток. Минималните температури ще бъдат между 2 и 4 гр. За В. Търново минималната температура ще бъде около 4 гр.

Максималните температури ще са между 14 и 16 гр. За В. Търново максимална около 15 гр. Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е променлива. Вечерта ще се вплътни и снижи и през нощта срещу сряда ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. В централния дял преди обяд вятърът все още ще е от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 9 гр., а на 2000 м ще е около 1.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 28.4 гр. през 1994 г., най-ниската измерена минимална температура е -5.5 през 1982 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 10 минути и ще залезе в 18 часа и 36 минути. Фаза на Луната: един ден след пълнолуние.

В сряда облачността ще е променлива. Сутринта на места все още ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Минималните температури ще бъдат между 8 и 10 гр. Максималните температури ще са високи – между 20 и 22 гр.

В четвъртък ще преобладава облачно време. Очакват се краткотрайни валежи от дъжд. Вятърът ще бъде умерен до силен от южната четвърт. Максималните температури ще се понижат с 3-4 градуса.

В петък облачността ще е променлива, намаляваща до слънчево. Ще духа умерен вятър от югозапад-запад. Минималните температури ще бъдат между 8 и 10 гр. Максималните температури ще са между 20 и 22 гр. От събота до края на периода времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от югоизток. Максималните температури още ще се повишат и ще са между 23 и 25 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда ще преобладава облачно време. Ще духа умерен до силен вятър от южната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 15 гр., а на 2000 м ще е около 4 гр.

В четвъртък времето ще бъде облачно с краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа силен вятър от южната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 12 гр., а на 2000 м ще е около 7 гр. В петък и събота над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен южен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 17 гр., а на 2000 м ще е около 10 гр. В неделя и понеделник времето ще запази характера си, а температурите ще се повишат с няколко градуса.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *