Времето

Температурите остават без промяна, краткотрайни валежи са възможни в неделя

Вечерта и през нощта времето ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат между 8 и 10 гр. За В. Търново минималната температура ще бъде около 8.

В петък времето ще бъде предимно слънчево с временно увеличение на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 20 и 22 гр. За В. Търново максималната температура ще бъде около 21 гр. Атмосферното налягане ще бъде без съществена промяна и ще е високо.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е променлива. На места след обяд ще превали дъжд. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 16 гр., а на 2000 м ще остане около 5 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 31.0 гр. през 1998 г., най-ниската измерена минимална температура е -3.1 гр. през 1981 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 53 минути и ще залезе в 19 часа и 47 минути. Фаза на Луната: три дни преди новолуние.

В събота ще има повече облаци. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Температурите ще останат почти без промяна.

През нощта срещу неделя облачността ще се вплътни и снижи и на места в ранните сутрешни часове ще превали дъжд. В неделя облачността ще е променлива. На места ще превали краткотраен дъжд. Вечерта ще се изясни. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад-север. Минималните температури ще бъдат между 10 и 12 гр. Максималните ще са между 19 и 21.

В понеделник до обяд времето ще бъде слънчево, а след обяд ще се заоблачи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще останат без съществена промяна.

От вторник до края на периода ще има разкъсана облачност, предимно висока и средна. В четвъртък облачността ще се вплътни и снижи и се увеличава вероятността за валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 9 и 11 гр. Максималните ще бъдат между 20 и 22 гр., а в четвъртък ще се понижат с 2-3 градуса.

Над западните и централни части на Стара планина от петък до понеделник облачността ще е променлива. След обяд ще се развива купеста и мощна купеста облачност, от която на места ще превалява краткотраен дъжд. Ще духа умерен вятър от северозапад-север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 18 гр., а на 2000 м ще е около 8 гр. Във вторник и сряда над планините ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Вятърът ще отслабне и ще придобие южна компонента. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 20 гр., а на 2000 м ще е около 12 гр. В четвъртък облачността ще се увеличи, очакват се валежи и температурите ще се понижат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *