Времето

От вторник започва повишение на температурите, валежи и захлаждане – в неделя

Във вторник времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 6 и 8 гр. За В. Търново минималната температура ще бъде около 6 гр. Максималните температури ще бъдат между 22 и 24 гр. За В. Търново максималната температура ще бъде около 23 гр. Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара времето ще бъде слънчево с купести облаци в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 16 гр., а на 2000 м ще е около 6 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 27.8 гр. през 1985 г., най-ниската измерена минимална температура е -2.0 гр. през 2003 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 46 минути и ще залезе в 19 часа и 52 минути. Фаза на Луната: един ден след новолуние.

В сряда и четвъртък времето ще бъде предимно слънчево и ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 6 и 8 гр. Максималните температури ще са между 23 и 26 гр.

В петък облачността ще се увеличи, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 8 и 10 гр. Максималните ще бъдат между 25 и 27 гр.

В събота облачността ще е променлива. След обяд, вечерта и през нощта срещу неделя се очакват валежи от дъжд. На места валежите ще са придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 12 и 14 гр. Максималните ще са между 22 и 24 гр.

В неделя ще преобладава облачно време с временно разкъсване и намаление на облачността. Не са изключени слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Температурите ще останат почти без промяна. В понеделник облаците ще намаляват. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще се повишат.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда и четвъртък времето ще бъде слънчево с купести облаци в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от североизток-север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 18 гр., а на 2000 м ще е около 8 гр. и в следващите дни ще се повишава до 12.

В петък облачността ще е променлива. Вятърът ще е умерен, по високите и открити части до силен от север. Максималните температури ще останат почти без промяна. В събота след обяд облачността ще се увеличи и вплътни. В централния дял вечерта и през нощта срещу неделя се очакват валежи от краткотраен дъжд. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Температурите много слабо ще се понижат. В неделя и понеделник облачността ще намалее. В понеделник вятърът ще се преориентира от юг. Максималните температури ще се повишат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *