АктуалноЗдраве след 60

Цветята, които трябва да засадите през април

През април дните стават по-дълги и времето става по-топло – това е идеалният момент за засаждане не само на много градински култури, но и на определени цветя

През този месец трябва да се погрижите не само за зеленчуковата градина, но и за цветната леха.

Има много различни видове цветя, които можете да засадите в градината си през април. Ранната пролет е времето да обърнете специално внимание подрязване и засаждане. През този месец е добре да засадите ангелика, никотиана, мак и невен.

Цветята, които да засадите през април

Анжелика – това лилаво многогодишно растение може да добави малко разнообразие към зеленината в градината ви. Градинарите го засаждат доста дълго време – от март до май, но винаги след като преминат последните студове.

Снимка: gradina.zamakabg.com

Вампирски растения: 15 популярни цветя, които крадат здравето ви ден след ден. Цъфтежът на това цвете ще започне през лятото. Освен това може да привлече пчели и пеперуди и е добре дошло допълнение към всяка градина.

Снимки: zajenata.bg


Никотиана – тя цъфти в различни цветове – от синьо до лилаво. Но градинарите я обичат преди всичко заради интересния сладък аромат, който става особено богат през нощта. Семената могат да бъдат засадени в градината още през април, а през летните вечери да се насладите на атрактивен цъфтеж и невероятна миризма.

Снимка: mmtrbg.com

Мак – това червено цвете се засажда от март до май и ще цъфти през цялото лято и до есента. В допълнение, тези цветя имат доста голямо разнообразие от сортове и дори цветове. Сред най-популярните са оранжевият калифорнийски мак и полският мак.

Снимка: edna.bg

Невен – това растение е може би първата опция, която ви идва на ум, когато мислите какво да засадите в градината. Невенът цъфти красиво и е лесно да се грижите за него. Това растение не понася прекалено суха почва, така че трябва да се погрижите за обилното му поливане – необходимо е почвата да остане леко влажна през цялото време. Необходимо е невенът да бъде засаден на място, където ще получи много слънце.

Снимка: zdravjivot.org

Източник: actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *