60 Плюс БорбаБГЖивотът в снимки и разкази

Фронтовакът Георги Константинов навърши 101 години

Навръх Гергьовден в лясковското село Драгижево почетоха ветерана от войната Георги Хараламбиев Константинов, който навърши 101 години.

Роден на 6.05.1923 г. в старата столица, по време на Втората световна война е бил разпределен в Македония. С ранг старши лейтенант е бил взводен командир. Раняван е от шрапнел, заради което се влошава слухът му. В годините след Втората световна война завършва УНСС в София. Работи като счетоводител дълги години. Бивш председател на Нумизматичното дружество в България. Води активен обществен живот. Издава множество публикации.

Днес Георги Константинов прекарва старините си в Дома за стари хора в село Драгижево, Великотърновско.

На честването на 101-годишния му рожден ден присъстваха роднини, председателят на Съюза на ветераните от войните на България (СВВБ) – Велико Търново, Атанас Величков, както и членове на съюза, заместник-началникът на Военно окръжие майор Димитров и приятели. Бяха му връчени поздравителни адреси от началника на ЦВО, от СВВБ – Велико Търново, от Военно окръжие 2-ра степен – Велико Търново. От СВВБ – Велико Търново, той получи и парична награда.

Георги Константинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *