60 Плюс БорбаБГНе оставай сам

Молба за помощ

Възрастен мъж се нуждае от електрическа количка

С екипа на „Борба60+“ се свърза 71-годишния Кирил Атанасов от свищовското село Алеково с молба за помощ и съдействие от благодетели.

Мъжът има една дузина болести

Сред най-сериозните му заболявания е застойна сърдечна недостатъчност, която се изразява в невъзможност на сърцето да изпомпва достатъчно кръв, за да отговори на нуждите на тялото. Симптомите й включват – умора, задух, световъртеж, хрипове, студена кожа, объркване и др.

Състоянието на сърцето му е проследявано през последните пет месеца в клиника в Русе.

Сред останалите му болежки са подагра, анемия, камъни в бъбреците, диабет тип 2, проблеми с простатата, като от пет години е с катетър.

„Най-много закъсах с краката и кръста. Ходих на лекарска комисия, но понеже съм получил бастун и тоалетна количка за баня нямам право на други пособия.“, споделя Кирил.

Зов за помощРазказва също, че придвижването му е много затруднено и би бил много щастлив, ако има електрическа количка или тротинетка със седалка, дори втора употреба.

Той е пенсионер с 98% ТЕЛК.

Пенсията му е твърде малка и не може да си позволи сам да закупи така необходимото му превозно средство.

Ако желаете да помогнете на Кирил, може да се свържете с него на тел. 0887 283 562 или на адрес: с. Алеково, община Свищов, ул. „36“ №23.

Екип “Борба60+”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *