60 Плюс БорбаБГЖивотът в снимки и разкази

Съвместен концерт на женски хор и ученици по пиано от В. Търново показа приемственост между поколенията

Съвместен концерт на женски хор „Търновград” към Народно читалище „Искра – 1896” – Велико Търново и ученици по пиано от старата столица показа приемственост между поколенията

Той се проведе в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ в сряда вечерта и включваше класически произведения, българска народна музика и популярни песни в различни вариации.

Това е традиционен пролетен концерт за хор „Търновград“, който от две години е към Народно читалище „Искра – 1896“, каза за БТА Диян Диханов, дългогодишен диригент на хор „Царевец“, а сега на женския хор „Търновград“, включващ 15 певици. Той сподели, че съставът отсега се подготвя сериозно за участие във фестивал на гръцкия остров Тасос, който ще се проведе през месец септември.

Учениците, които взеха участие в концерта, бяха:

Христина Недева, София Папазова и Диян Диханов от Средно училище „Емилиян Станев“, и Никол Стоянова от Основно училище „Св. Патриарх Евтимий“ във Велико Търново. Диян е внук на диригента на певческия състав, а всички те са възпитаници на Кремена Павлова, учител по пиано и дъщеря на покойната Мария Павлова, създател на хор „Търновград“.

Този концерт за мен беше специално изживяване, защото ме върна назад във времето, каза Кремена Павлова.

Аз съм израснала като част от хора, който е създаден от моята майка, и съм щастлива, че той продължава да съществува и да ни радва с изпълненията си, каза учителката на младите пианисти.

Бта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *