АктуалноНовини

Германска двойка отпразнува 80 години брак

Германска двойка отпразнува 80 години брак. За Готфрид Шмелцер, който днес е на 102 години, това е било любов от пръв поглед.

80 години бракСъпрузите живеят в Майнц.

Готфрид и бъдещата му съпруга Урсула са се запознали на работа – двамата са заемали административни длъжности в Берлин. Сключили са брак през 1944 г.

Семейство Шмелцер са най-дълго женената двойка в Германия според данните на администрацията в провинция Райнланд-Пфалц. Министър-председателят на провинцията Малу Драйер поздрави лично семейството.

Бях на 19, а съпругът ми – на 22, каза 98-годишната Урсула. Според нея обаче любовта им не е била от пръв поглед. “Той беше много настойчив”, казва тя.

Пред сключването на брака е имало някои трудности, свързани с бомбардирането на Берлин. Първоначално двамата са живели във Франкфурт на Одер, който е роден град на Урсула.

В края на 1952 г. двойката напуска Източна Германия с трите си малки деца. Заселват се в района на Долен Рейн, където ключарят Готфрид работи като машинен оператор в мина през нощта и сглобява велосипеди сутринта. По-късно се местят в Зигбург, където Урсула става секретар в училище.

Семейството с 80 години брак има три деца, седем внуци и осем правнуци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *