60 Плюс БорбаБГЖивотът в снимки и разкази

С пищно тържество отбелязаха 45-ия рожден ден на старческия дом във В. Търново

В социалното заведение предстои мащабен ремонт

С ЕМОЦИОНАЛНО И ВЪЛНУВАЩО ПРАЗНЕНСТВО БЕШЕ ОТБЕЛЯЗАН 45-ИЯТ РОЖДЕН ДЕН НА ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА „ВЕНЕТА БОТЕВА“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО.

Институцията, която се утвърди като най-предпочитаното звено за възрастни в региона, събра десетки гости на честването. Събитието се проведе в двора на социалното заведение, където обитателите поднесоха атрактивна програма с музикални изпълнения.

„Пожелавам си да можем да предоставяме още по-качествени грижи, защото тези хора заслужават да живеят наистина достойно своите старини. Придържаме се към мотото на дома „Живот, мъдрост, достойни старини“. Екипът ни влага усилия по всякакъв начин да вдигне нивото на социална услуга. Надявам се нашите потребители да се чувстват добре и още много години да празнуваме заедно“, каза управителката на дома Зорица Радловска.

В институцията работят 61 души, които са на разположение на потребителите денонощно.

Непрекъснато има и медицинска грижа, тъй като в дома живеят тежко болни, които са настанени в сектора за лежащи.

Една от големите гордости на социалното заведение е богатият културен живот.

„Имаме певческа, танцова група, арттерапия, градинотерапия и др. Всички тези дейности осмислят свободното време на възрастните хора и така се чувстват полезни, а не изоставени“, сподели още Радловска.

Благодарение на сплотеността на екипа и домуващите, всички, без значение от възрастта, се включват в различни прояви и активности.

Най-възрастният обитател е на 98 години. Това е дядо Иван, за когото персоналът се надява, че след 2 години ще празнува неговия 100-тен рожден ден.

„Предстои основен ремонт на сградата, за да можем да отговаряме на съвременните критерии и стандарти. Проектът предвижда мащабно реновиране, ще бъдат съборени стаите, за да се увеличи квадратурата. Ще бъде достроена нова сграда, за да се съберат всички потребители. Ще има фитнес салони, съвременни стаи за игри, чайни, телевизионни и много модерно обзавеждане. Всичко, което ще се реализира, цели максимално да доближи атмосферата до домашната“, допълни още управителката.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимки: авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *