АктуалноНовини

Почина певицата Маргарита Радинска

Почина певицата Маргарита Радинска, съобщиха нейни близки

 

Тя е лауреат на много български и международни конкурси, сред които “Златният елен” в Брашов в Румъния, Варадеро в Куба. През 1967 г., с оркестър “Балкантон”, ръководен от Димитър Ганев, и с други наши поп певци, гастролира с успех в Куба. Изпълнената от нея песен “Бяло крило” (музика – Ангел Заберски, текст – Орлин Орлинов) печели първа награда на фестивала “Златният Орфей” през 1978 г.

 

Маргарита Радинска е родена на 9 декември 1945 г. в Габрово. Баща ѝ е хоров диригент. Семейството се премества в София и там Радинска завършва гимназия. През 1965 г. е приета във втория випуск на студията за поп певци към радио “София”, в класа по пеене на бъдещия си съпруг – композитора Ангел Заберски, пише Дневник.

Първата песен, която записва в радиото година по-късно, се нарича “Ноктюрно”.

Музиката е на Ангел Заберски, а текстът – на Вера Шиварова. В периода 1969 – 1971 г. участва в сериала “На всеки километър”. През 1971 г. БНТ заснема филм за нея, озаглавен “Двойната Маргарита” с режисьор Асен Траянов.

 

В началото на 80-те години Маргарита Радинска постепенно се оттегля от певческата си кариера, за да се отдаде изцяло на семейството си и двете си деца.

 

Чуте песента “Не забравяй” в нейно изпълнение от 1969 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *