Времето

Слънчево и все по-горещо

Във вторник ще преобладава слънчево време. Ще бъде горещо. Ще духа слаб източен вятър. Минималните температури ще бъдат между 20 и 22 гр. За В. Търново минималната ще бъде около 20 гр. Максималните температури ще са между 35 и 38 гр. За В. Търново максималната температура ще бъде около 36 гр. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде предимно слънчево с купести облаци в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 29 гр., а на 2000 м ще остане около 21 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 38.4 гр. през 1968 г., най-ниската измерена минимална температура е 10.6 гр. през 1987 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 49 минути и ще залезе в 20 часа и 55 минути.

В сряда и четвъртък времето ще остане предимно слънчево и горещо. След обяд ще се образува мощна купеста облачност, от която на отделни места слабо ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 22 и 24 гр. Максималните температури ще са между 37 и 39 гр., в крайдунавските райони до 40 гр. От петък до края на периода ще преобладава слънчево време с незначително количество купеста облачност в следобедните часове. Ще бъде горещо. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Минималните температури ще останат между 22 и 24 гр. Максималните температури ще са около 40 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда и четвъртък ще преобладава слънчево време. Над централните части след обед ще се развива мощна купеста облачност, от която на места ще превали краткотраен дъжд. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 м ще остане около 29 гр., а на 2000 м ще е около 23 гр. От петък до края на периода над планините времето ще остане предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и мощна купеста облачност, но валежи не се очакват. Вятърът ще бъде слаб. Максималната температура на 1200 м ще бъде около и над 30 гр., а на 2000 м ще е около 24 гр.

НИМХ – филиал Плевен, ХМО – Велико Търново

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *