Uncategorized

Слънчево и горещо, валежи не се очакват

В петък времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 20 и 22 гр. За В. Търново минималната температура ще бъде около 20 гр. Максималните температури ще бъдат между 36 и 39 гр. За В. Търново максималната ще бъде около 36 гр. Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде предимно слънчево с купеста облачност в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток-изток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 30 гр., а на 2000 м ще е около 22 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 41.8 гр. през 2000 г., най-ниската измерена минимална температура е 7.4 гр. през 1973 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 52 минути и ще залезе в 20 часа и 54 минути. Фаза на Луната: шест дни след новолуние.

В събота ще преобладава слънчево време с незначително количество купеста облачност в следобедните часове. Ще бъде горещо. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Минималните температури ще останат между 20 и 23 гр. Максималните температури ще са между 36 и 39 гр.

От неделя до сряда времето ще бъде слънчево и още малко по-горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт.Минималните температури ще останат почти без промяна, а максималните ще са около и над 40 гр. В четвъртък се очаква да има повече облаци, но ще остане горещо. Максималните температури ще се понижат с 2-3 градуса.

Над западните и централни части на Стара планина в събота ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и мощна купеста облачност, но валежи не се очакват. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток-североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около и над 30 гр., а на 2000 м ще е около 22 гр. От неделя до края на периода над планините ще преобладава слънчево време със слаб до умерен вятър с източна компонента. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 32-33 гр., а на 2000 м ще е около 24 гр.

НИМХ – филиал Плевен, ХМО – Велико Търново

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *